maandag 29 augustus 2016

Werkzaamheden

Elke keer als er werkzaamheden moeten gebeuren sta ik met verbazing en verwondering te kijken hoe de Hongaarse werklieden veiligheid en ergonomisch werken zien... Zonder stevige schoenen met stalen neuzen ( is ook veel te warm..) , geen bescherming bij het zagen en een ladder, daar moet je mee kunnen lopen.

Bij  ons huis in Harkakötöny hebben we een overkapping laten maken en een portiek wat in de zomer de warmte buiten houdt en in de winter de warmte binnen. Een heel project en natuurlijk zijn zulke projecten mooi voor de lokale aannemer maar lastig om dit binnen de afgesproken tijd af te krijgen. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd en zal ook niet de laatste zijn, wij gooien het maar op de charme van het land. Zo ook dus ons bouwprojectje. Er werd beloofd dat alles helemaal klaar zou zijn voor het verhuurseizoen dus 1 april ( nee geen grapje!) en we moesten ons vooral geen zorgen maken, het zou allemaal goed komen... Tja, hier wordt door ons toch met enig scepsis over gedacht, gezien de ervaringen van eerdere verbouwingen. Maar vol goede moede zijn we in mei naar het mooie Hongarije getogen...om tot de verbazende conclusie te komen dat het allemaal net niet af is..
Dus de heren mochten onder het scherpe toezicht van de vrouw des huizes aan het werk. Niet dat dat veel invloed  heeft want de vrouw des huizes heeft niet zo heel veel in te brengen voor wat betreft de werkzaamheden.

Maar goed, de heren zijn druk aan de gang gegaan en ik heb dat eens mooi kunnen bekijken, ze leveren vakwerk maar veilig? Neuhh, niet echt! Ergonomisch?Nog minder. De Hongaren hoor je er niet over, ze werken gewoon door zoals ze al jaren hebben gedaan en nog jaren zullen doen...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten